Lencsefőzelék recept

Hozzávalók:
- 50 dkg lencse beáztatva
- fél szál füstölt kolbász
- 2 babérlevél
- 1 tk méz
- 1 tk mustár
- só ízlés szerint
Rántáshoz:
- 3 ek liszt
- 4 ek olaj
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A lencsét kivesszük a vízből, egy edénybe tesszük annyi vízzel amennyi ellepi. Belekarikázzuk a kolbászt, beletesszük a babérlevelet és sózzuk, majd feltesszük főni. Ha megfőtt akkor elkészítjük a rántást. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, kissé megpirítjuk, rászórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. A főzelékbe öntjük és összeforraljuk, majd mézzel és mustárral ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »