Lencsefőzelék recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3-4 db babérlevél
- 1 ek pirospaprika
- 3 ek mustár
- 1 kis pohár tejföl
- 2 evőkanál zabliszt
- 3 evőkanál étolaj
- ecet ízlés szerint
- só
Elkészítése: A lencsét előző éjszaka beáztatjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, rászórjuk a pirospaprikát.
Hozzáadjuk a lencsét. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, mustárt. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük.
Rántást készítünk ( olajat felmelegítjük, lisztet beleszórjuk és csomómentesre keverjük). A tűzről lehúzzuk, a tejfölt és a főzelék levéből pár kanálnyit belekeverünk.
Besűrítjük vele a főzeléket. Ízlés szerint ecettel ízesítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.