Lencsefőzelék recept
Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3-4 db babérlevél
- 1 ek pirospaprika
- 3 ek mustár
- 1 kis pohár tejföl
- 2 evőkanál zabliszt
- 3 evőkanál étolaj
- ecet ízlés szerint
- só
Elkészítése: A lencsét előző éjszaka beáztatjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, rászórjuk a pirospaprikát.
Hozzáadjuk a lencsét. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, mustárt. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük.
Rántást készítünk ( olajat felmelegítjük, lisztet beleszórjuk és csomómentesre keverjük). A tűzről lehúzzuk, a tejfölt és a főzelék levéből pár kanálnyit belekeverünk.
Besűrítjük vele a főzeléket. Ízlés szerint ecettel ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

