Lencsefőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 ek pirospaprika
  • 3 ek mustár
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál zabliszt
  • 3 evőkanál étolaj
  • ecet ízlés szerint

Elkészítése: A lencsét előző éjszaka beáztatjuk.

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, rászórjuk a pirospaprikát.
Hozzáadjuk a lencsét. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, mustárt. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük.

Rántást készítünk ( olajat felmelegítjük, lisztet beleszórjuk és csomómentesre keverjük). A tűzről lehúzzuk, a tejfölt és a főzelék levéből pár kanálnyit belekeverünk.

Besűrítjük vele a főzeléket. Ízlés szerint ecettel ízesítjük.