Lencsefőzelék recept

Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
- babérlevél
- ecet
- 1 szál füstölt, vagy lángolt kolbász
- étolaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál mustár
Elkészítése: Hogy csökkentsük a lencse főzési idejét, érdemes beáztatni egy éjszakára. A főzés előtt cseréljünk alatta vizet, majd mehet lábasba. Egy picivel több vízben kezdjük el főzni, mint amennyi ellepi, és közben sózzunk, borsozzunk, mehet bele a kömény, a babérlevél és persze egyben a vöröshagyma is.
Ha a lencse már majdnem kész van, akkor tejfölös rántással sűrűsítsük be. Ehhez a lisztet egy kevés olajon kezdjük el pirítani, majd ha zsemle illatúvá vált, akkor húzzuk le a tűzről, és öntsünk hozzá 1-2 merőkanállal a léből, és keverjük simára. Ezt követően a tejfölt is keverjük jól el a rántásban, majd mehet bele az ételbe. Én ekkor szoktam a kolbászt is az ételbe rakni, amely nemcsak ízesíteni, hanem színezni is fogja ezt a kiváló ételt. 2-3 perc forralás után kész is van a lencsefőzelék.
Ha a lencse megfőtt, akkor belekeverem a mustárt, és a néhány csepp ecetet.
Amikor kolbászt választanak a lencsefőzelékhez, akkor mindig kiváló minőségű füstölt, vagy lángolt kolbászt vegyenek, lehetőleg Gyulait, vagy Csabait, esetleg jó fajta házit.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »