Lencsefőzelék recept

Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
- babérlevél
- ecet
- 1 szál füstölt, vagy lángolt kolbász
- étolaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál mustár
Elkészítése: Hogy csökkentsük a lencse főzési idejét, érdemes beáztatni egy éjszakára. A főzés előtt cseréljünk alatta vizet, majd mehet lábasba. Egy picivel több vízben kezdjük el főzni, mint amennyi ellepi, és közben sózzunk, borsozzunk, mehet bele a kömény, a babérlevél és persze egyben a vöröshagyma is.
Ha a lencse már majdnem kész van, akkor tejfölös rántással sűrűsítsük be. Ehhez a lisztet egy kevés olajon kezdjük el pirítani, majd ha zsemle illatúvá vált, akkor húzzuk le a tűzről, és öntsünk hozzá 1-2 merőkanállal a léből, és keverjük simára. Ezt követően a tejfölt is keverjük jól el a rántásban, majd mehet bele az ételbe. Én ekkor szoktam a kolbászt is az ételbe rakni, amely nemcsak ízesíteni, hanem színezni is fogja ezt a kiváló ételt. 2-3 perc forralás után kész is van a lencsefőzelék.
Ha a lencse megfőtt, akkor belekeverem a mustárt, és a néhány csepp ecetet.
Amikor kolbászt választanak a lencsefőzelékhez, akkor mindig kiváló minőségű füstölt, vagy lángolt kolbászt vegyenek, lehetőleg Gyulait, vagy Csabait, esetleg jó fajta házit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »