Lencsefőzelék recept

Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 1 fej vöröshagyma kockázva
- 2-3 babérlevél
- só
- ételízesítő ízlés szerint
- 2 ek zsír
- 3 ek liszt
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 nagy pohár tejföl
- ha van, füstölt hús, vagy füstölt lágyékos széle
Elkészítése:
A lencsét felrakjuk főni annyi vízzel, hogy jól ellepje. A vízbe tesszük a babérlevelet, a felkockázott hagymát, sót, ételízesítőt (figyelve a füstölt hús sótartalmára).
A zsírból, lisztből, zúzott fokhagymával, pirospaprikával rántást készítünk, amelybe a tejfölt belekeverjük, majd amikor a lencse megfőtt, besűrítjük a főzeléket.
Tipp:
Ha a korábban megfőtt füstölt hús levében tesszük fel főni a lencsét, sokkal ízletesebb lesz a végeredmény. Adjunk hozzá a megfőtt húsból is tálaláskor.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »