Lencsefőzelék recept

Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 1 fej vöröshagyma kockázva
- 2-3 babérlevél
- só
- ételízesítő ízlés szerint
- 2 ek zsír
- 3 ek liszt
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 nagy pohár tejföl
- ha van, füstölt hús, vagy füstölt lágyékos széle
Elkészítése:
A lencsét felrakjuk főni annyi vízzel, hogy jól ellepje. A vízbe tesszük a babérlevelet, a felkockázott hagymát, sót, ételízesítőt (figyelve a füstölt hús sótartalmára).
A zsírból, lisztből, zúzott fokhagymával, pirospaprikával rántást készítünk, amelybe a tejfölt belekeverjük, majd amikor a lencse megfőtt, besűrítjük a főzeléket.
Tipp:
Ha a korábban megfőtt füstölt hús levében tesszük fel főni a lencsét, sokkal ízletesebb lesz a végeredmény. Adjunk hozzá a megfőtt húsból is tálaláskor.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »