Kukoricafőzelék recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1-2 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fehér bors
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük.
A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és főzőtejszínnel gazdagítva tálaljuk.
A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét.
Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.