Kukoricafőzelék

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1-2 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • őrölt fehér bors
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük.

A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és főzőtejszínnel gazdagítva tálaljuk.

A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét.

Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával.