Paradicsomos krumplifőzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 5 babérlevél
- 20 dkg sűrített paradicsom
- só
- 2 ek cukor
- 3 ek zsír vagy olaj
- 3 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
Elkészítése:
A krumplit megpucoljuk, karikára vágjuk. Sóval, cukorral, babérlevéllel annyi vízben feltesszük főni, ami éppen ellepi.
Közben a lisztből és zsírból világos rántást készítünk. Ha kész, elkeverjük benne a pirospaprikát.
Amikor a krumpli megfőtt, beleöntjük a paradicsomot, és a kevés vízzel elkevert rántást.
Az egészet összekeverjük és 2-3 percig forraljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »