Krumplifőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 ek liszt
- kevés zsiradék
- só
- ételízesítő
- 2 babérlevél
- csipet cukor
Elkészítése:
Kevés zsiradékon a hagymát megpároljuk. A tűzről levéve esetleg kevés pirospaprikával megszórjuk és a megtisztított, megmosott, kockákra vágott burgonyát is hozzákeverjük. Összekeverjük, visszatéve a tűzre, ételízesítőt, sót, babérlevelet adunk hozzá.
Vízzel felöntjük, lefedjük, puhára pároljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel és kevés vízzel, ha megfőtt a krumpli, a levéből adunk egy keveset a tejfölhöz, majd ezzel besűrítjük a főzeléket. Felforraljuk, csipet cukorral ízesítjük.
Én rántott párizsival tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »