Krumplifőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 ek liszt
- kevés zsiradék
- só
- ételízesítő
- 2 babérlevél
- csipet cukor
Elkészítése:
Kevés zsiradékon a hagymát megpároljuk. A tűzről levéve esetleg kevés pirospaprikával megszórjuk és a megtisztított, megmosott, kockákra vágott burgonyát is hozzákeverjük. Összekeverjük, visszatéve a tűzre, ételízesítőt, sót, babérlevelet adunk hozzá.
Vízzel felöntjük, lefedjük, puhára pároljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel és kevés vízzel, ha megfőtt a krumpli, a levéből adunk egy keveset a tejfölhöz, majd ezzel besűrítjük a főzeléket. Felforraljuk, csipet cukorral ízesítjük.
Én rántott párizsival tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

