Krumplifőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 ek liszt
- kevés zsiradék
- só
- ételízesítő
- 2 babérlevél
- csipet cukor
Elkészítése:
Kevés zsiradékon a hagymát megpároljuk. A tűzről levéve esetleg kevés pirospaprikával megszórjuk és a megtisztított, megmosott, kockákra vágott burgonyát is hozzákeverjük. Összekeverjük, visszatéve a tűzre, ételízesítőt, sót, babérlevelet adunk hozzá.
Vízzel felöntjük, lefedjük, puhára pároljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel és kevés vízzel, ha megfőtt a krumpli, a levéből adunk egy keveset a tejfölhöz, majd ezzel besűrítjük a főzeléket. Felforraljuk, csipet cukorral ízesítjük.
Én rántott párizsival tálaltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »