Krumplifőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 ek liszt
- kevés zsiradék
- só
- ételízesítő
- 2 babérlevél
- csipet cukor
Elkészítése:
Kevés zsiradékon a hagymát megpároljuk. A tűzről levéve esetleg kevés pirospaprikával megszórjuk és a megtisztított, megmosott, kockákra vágott burgonyát is hozzákeverjük. Összekeverjük, visszatéve a tűzre, ételízesítőt, sót, babérlevelet adunk hozzá.
Vízzel felöntjük, lefedjük, puhára pároljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel és kevés vízzel, ha megfőtt a krumpli, a levéből adunk egy keveset a tejfölhöz, majd ezzel besűrítjük a főzeléket. Felforraljuk, csipet cukorral ízesítjük.
Én rántott párizsival tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »