Krumplifőzelék recept
Hozzávalók:
- burgonya igény szerint(min 1/2 kg)
- víz
- só
- babérlevél
Rántás:
- 1 kisebb fej hagyma
- olaj
- liszt
- a végén 1/2-1 doboz tejföl, ki milyen tejfölösen kedveli
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk alaposan, majd kisebb kockákra vágjuk. Annyi vízben, ami ellepi feltesszük főni, sózzuk és teszünk bele 2-3 közepes babérlevelet. Amikor majdnem puha a burgonya, elkészítjük a rántást.
Közepes sűrűségű rántást készítsünk. Az apróra vágott hagymával együtt tesszük oda majd, amikor szép aranyszínű a rántás, a burgonyához keverjük.
Kóstoljuk és ha már semmi sem hiányzik, belekeverjük a tejfölt is, majd egy pillanat múlva el is zárhatjuk.
Melegen tálaljuk magában, esetleg friss kenyérrel vagy különböző húsok mellé, mely lehet rántott, sült, fasírt illetve pörkölt.
Aki szeretne színt adni a főzelékének, egy kevés pirospaprikát is tehet a kész rántásba. Ízesíthető illetve különlegesebbé tehető némi tárkonnyal vagy majoránnával.
Tipp:
A megmaradt főzelék egy idő után besűrűsödhet, tejföllel vagy némi vízzel összemelegítve orvosolható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »

