Babérleveles krumplifőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 babérlevél
- 2 tk só
- 1 csipet bors
- 2 ek liszt
- 3 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és vékonyra karikázzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk.
Ha már majdnem puha a krumpli, a lisztet az olajon megpirítjuk, a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát, kevéske vízzel (kb 0,5 dl) hígítjuk, és csomómentesre keverjük. Belekanalazzuk a tejfölt, majd egy kis forró levet a főzelékből, hogy ne csomósodjon össze.
Folyamatos kavargatás mellett beleöntjük a rántást a főzelékbe, és ha felfő (pár perc múlva) elzárjuk.
Tipp:
Van, hogy pörkölt a feltét, de a virslichips is remek kiegészítője.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


