Babérleveles krumplifőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 babérlevél
- 2 tk só
- 1 csipet bors
- 2 ek liszt
- 3 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és vékonyra karikázzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk.
Ha már majdnem puha a krumpli, a lisztet az olajon megpirítjuk, a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát, kevéske vízzel (kb 0,5 dl) hígítjuk, és csomómentesre keverjük. Belekanalazzuk a tejfölt, majd egy kis forró levet a főzelékből, hogy ne csomósodjon össze.
Folyamatos kavargatás mellett beleöntjük a rántást a főzelékbe, és ha felfő (pár perc múlva) elzárjuk.
Tipp:
Van, hogy pörkölt a feltét, de a virslichips is remek kiegészítője.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »