Babérleveles krumplifőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 babérlevél
  • 2 tk só
  • 1 csipet bors
  • 2 ek liszt
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és vékonyra karikázzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk.

Ha már majdnem puha a krumpli, a lisztet az olajon megpirítjuk, a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát, kevéske vízzel (kb 0,5 dl) hígítjuk, és csomómentesre keverjük. Belekanalazzuk a tejfölt, majd egy kis forró levet a főzelékből, hogy ne csomósodjon össze.

Folyamatos kavargatás mellett beleöntjük a rántást a főzelékbe, és ha felfő (pár perc múlva) elzárjuk.

Tipp:

Van, hogy pörkölt a feltét, de a virslichips is remek kiegészítője.