Kelkáposztafőzelék sült kolbásszal recept

Hozzávalók:
- Kelkáposzta
- Burgonya
- Só
- Pirospaprika
- Őrölt bors
- Fokhagyma granulátum
- Liszt
- Vöröshagyma
- Tejföl
- Étolaj
Elkészítése:
Mennyiségeket nem írtam, mert mindenki ízlés szerint készíti el. Én ezt az ételt 3 személyre készítettem el kb. fél kiló kelkáposztából, 3 nagyobb burgonyából. A káposztát jól megmostam eldaraboltam kisebb darabokra, a burgonyát meghámoztam, kockára vágtam.
Sós vízben feltettem főni, ízesítettem őrölt borssal, fokhagyma granulátummal ízlés szerint. Közben, amíg főtt egy kisebb lábasban vöröshagymát apróra vágva kevés olajon megpirítottam, majd hozzáadtam a lisztet, rántást készítettem és a végén pirospaprikát is kevertem hozzá.
Amikor megfőtt a kelkáposzta és a burgonya hozzákevertem, még egy picit főztem a hozzáadott rántással. A végén ízlés szerint tejfölt is lehet hozzákeverni. Disznótoros kolbászt sütöttem hozzá, aminek a kisült zsírjával egy picit meglocsoltam a főzeléket.
Egyszerű és finom! Jó étvágyat!:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »