Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelkáposzta-főzelék recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg kelkáposzta
    • 30 dkg burgonya
    • 2 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál liszt
    • késhegynyi pirospaprika
    • 1-1 mokkáskanálnyi majoránna vagy őrölt kömény
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 dl tejföl

    Elkészítés:
    A kitorzsázott, félujjnyi laskára vágott kelt annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje, és egyszer felforraljuk. Ezután ezt a vizet leöntjük róla, és annyi sós vizet öntünk rá, hogy félig ellepje. A meghámozott, kockákra vágott burgonyát belerakva, majoránnával vagy köménnyel ízesítjük, és addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhult. Végül az olajból a liszttel paprikás rántást készítünk (ha fokhagymásán szeretjük, a tört fokhagymát is belerakjuk), és besűrítjük vele a főzeléket. (Ha szeretjük, meg is tejfölözhetjük tálalás előtt.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá