Kelkáposzta-főzelék

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 30 dkg burgonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • késhegynyi pirospaprika
  • 1-1 mokkáskanálnyi majoránna vagy őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:
A kitorzsázott, félujjnyi laskára vágott kelt annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje, és egyszer felforraljuk. Ezután ezt a vizet leöntjük róla, és annyi sós vizet öntünk rá, hogy félig ellepje. A meghámozott, kockákra vágott burgonyát belerakva, majoránnával vagy köménnyel ízesítjük, és addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhult. Végül az olajból a liszttel paprikás rántást készítünk (ha fokhagymásán szeretjük, a tört fokhagymát is belerakjuk), és besűrítjük vele a főzeléket. (Ha szeretjük, meg is tejfölözhetjük tálalás előtt.)