Kelkáposzta-főzelék recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- fél kg krumpli
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés köménymag
- só
- őrölt bors
- kevés petrezselyemzöld
- 1 ek olaj
- 1 ek liszt
- 1 kk őrölt pirospaprika
- kevés leves alaplé.
Elkészítése:
A káposztát megmossuk, majd csíkokra, vagy kocákra vágjuk. Ha idősebb káposztát fogtunk ki, forrázzuk le, mert íze kesernyés maradhat.
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra daraboljuk.
Kevés forró olajon a köményt kipattogtatjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és rányomjuk a fokhagymát is. Felöntjük leves alaplével, és hozzátesszük a kelkáposztát is. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az őrölt pirospaprikát. Az alaplevet pótoljuk, ha szükséges annyival, hogy éppen ellepje a káposztát. Fedő alatt főzzük.
15 perc után hozzáadjuk a felkockázott krumplit is, és visszatesszük rá a fedőt.
Kevés olajon lisztből zsemleszínű mártást készítünk, felöntjük hideg vízzel, simára keverjük, majd hozzáadjuk a főzelékhez. A petrezselyemzöldet is a főzelékhez keverve felforraljuk, és ha szükséges, végleg beállítjuk az ízét.
Normális esetben a kelkáposzta és a krumpli is egyszerre puhul meg. Változatos feltétekkel tálalhatjuk, de szűkös időben önállóan is kitűnő táplálék!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »