Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelkáposzta-főzelék recept

Kelkáposzta-főzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej kelkáposzta
    • fél kg krumpli
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • kevés köménymag
    • őrölt bors
    • kevés petrezselyemzöld
    • 1 ek olaj
    • 1 ek liszt
    • 1 kk őrölt pirospaprika
    • kevés leves alaplé.

    Elkészítése:

    A káposztát megmossuk, majd csíkokra, vagy kocákra vágjuk. Ha idősebb káposztát fogtunk ki, forrázzuk le, mert íze kesernyés maradhat.

    A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra daraboljuk.

    Kevés forró olajon a köményt kipattogtatjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és rányomjuk a fokhagymát is. Felöntjük leves alaplével, és hozzátesszük a kelkáposztát is. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az őrölt pirospaprikát. Az alaplevet pótoljuk, ha szükséges annyival, hogy éppen ellepje a káposztát. Fedő alatt főzzük.

    15 perc után hozzáadjuk a felkockázott krumplit is, és visszatesszük rá a fedőt.

    Kevés olajon lisztből zsemleszínű mártást készítünk, felöntjük hideg vízzel, simára keverjük, majd hozzáadjuk a főzelékhez. A petrezselyemzöldet is a főzelékhez keverve felforraljuk, és ha szükséges, végleg beállítjuk az ízét.

    Normális esetben a kelkáposzta és a krumpli is egyszerre puhul meg. Változatos feltétekkel tálalhatjuk, de szűkös időben önállóan is kitűnő táplálék!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá