Tejfölös karalábéfőzelék recept

Hozzávalók:
- 3 nagyobb, de zsenge karalábé
- 1 kk só
- 2 csipet őrölt bors
- 2 ek liszt
- 3 dl tejföl
Elkészítése:
A karalábét megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. Annyi vízben, hogy kicsit túlérje, puhára főzzük. Közben a keletkező habot leszedjük róla.
Meghintjük sóval, borssal. A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel.
A főzelékből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett a főzelékbe öntjük. Hagyjuk besűrűsödni.
Megkóstoljuk, és ha még szükséges, sózzuk, ugyanis a karalábé elég édes.
Melegen, fasírttal, sült hússal vagy egyszerű sült virslivel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »