Tejfölös karalábéfőzelék recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 3 nagyobb, de zsenge karalábé
- 1 kk só
- 2 csipet őrölt bors
- 2 ek liszt
- 3 dl tejföl
Elkészítése:
A karalábét megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. Annyi vízben, hogy kicsit túlérje, puhára főzzük. Közben a keletkező habot leszedjük róla.
Meghintjük sóval, borssal. A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel.
A főzelékből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett a főzelékbe öntjük. Hagyjuk besűrűsödni.
Megkóstoljuk, és ha még szükséges, sózzuk, ugyanis a karalábé elég édes.
Melegen, fasírttal, sült hússal vagy egyszerű sült virslivel kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.