Tejfölös karalábéfőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb, de zsenge karalábé
  • 1 kk só
  • 2 csipet őrölt bors
  • 2 ek liszt
  • 3 dl tejföl

Elkészítése:

A karalábét megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. Annyi vízben, hogy kicsit túlérje, puhára főzzük. Közben a keletkező habot leszedjük róla.

Meghintjük sóval, borssal. A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel.

A főzelékből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett a főzelékbe öntjük. Hagyjuk besűrűsödni.

Megkóstoljuk, és ha még szükséges, sózzuk, ugyanis a karalábé elég édes.

Melegen, fasírttal, sült hússal vagy egyszerű sült virslivel kínáljuk.