Karalábéfőzelék húsgombóccal recept

Hozzávalók:
- 2 karalábé
- 70 dkg darált hús
- 1 vöröshagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyemzöld
- 2 marék rizs
- só
- ételízesítő
- őrölt bors
- szerecsendió
- pirospaprika
- 2 ek liszt
- 2-3 dl tejföl
- olívaolaj
Elkészítése:
A karalábét megpucoljuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát apróra felvágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk.
Egy edényben olajat hevítünk, majd elkezdjük párolni a hagymát. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a lereszelt karalábét, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és jól összekeverjük. Felöntjük egy kevés vízzel, megszórjuk pici ételízesítővel, sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk.
A darált húst ízlés szerint fűszerezzük, és jól összekeverjük. Hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű rizst és az egész tojásokat, majd jól összegyúrjuk. Ezután egyforma méretű gombócokat formálunk belőle, majd egy edénybe helyezzük, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Puhára főzzük a gombócokat, majd kiszedjük a főzőléből, és félretesszük.
A visszamaradt lébe beleöntjük a megpárolt karalábét, és lassú tűzön tovább főzzük, míg a rántás elkészül.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd beleszórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. Ekkor levesszük a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. Hűlni hagyjuk, majd amikor már csak langyos, hozzáadjuk a tejfölt, és simára keverjük.
Ezután beleöntjük a karalábés lébe, és kézi habverővel simára keverjük. Állandó keverés mellett pár percig még főzzük, hogy kellően besűrűsödjön.
Végül visszahelyezzük a húsgombócokat, és még pár percig szép lassan együtt főzzük.
Tálaláskor ízlés szerint friss kenyeret kínálhatunk hozzá.
A karalábéfőzelék húsgombóccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »