Karalábéfőzelék húsgombóccal recept

Hozzávalók:
- 2 karalábé
- 70 dkg darált hús
- 1 vöröshagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyemzöld
- 2 marék rizs
- só
- ételízesítő
- őrölt bors
- szerecsendió
- pirospaprika
- 2 ek liszt
- 2-3 dl tejföl
- olívaolaj
Elkészítése:
A karalábét megpucoljuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát apróra felvágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk.
Egy edényben olajat hevítünk, majd elkezdjük párolni a hagymát. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a lereszelt karalábét, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és jól összekeverjük. Felöntjük egy kevés vízzel, megszórjuk pici ételízesítővel, sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk.
A darált húst ízlés szerint fűszerezzük, és jól összekeverjük. Hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű rizst és az egész tojásokat, majd jól összegyúrjuk. Ezután egyforma méretű gombócokat formálunk belőle, majd egy edénybe helyezzük, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Puhára főzzük a gombócokat, majd kiszedjük a főzőléből, és félretesszük.
A visszamaradt lébe beleöntjük a megpárolt karalábét, és lassú tűzön tovább főzzük, míg a rántás elkészül.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd beleszórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. Ekkor levesszük a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. Hűlni hagyjuk, majd amikor már csak langyos, hozzáadjuk a tejfölt, és simára keverjük.
Ezután beleöntjük a karalábés lébe, és kézi habverővel simára keverjük. Állandó keverés mellett pár percig még főzzük, hogy kellően besűrűsödjön.
Végül visszahelyezzük a húsgombócokat, és még pár percig szép lassan együtt főzzük.
Tálaláskor ízlés szerint friss kenyeret kínálhatunk hozzá.
A karalábéfőzelék húsgombóccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »