Karalábé főzelék recept

Hozzávalók:
- 2-3 karalábé
- só
- cukor
- víz
Rántáshoz:
- olaj,
- liszt
Mikor kész:
- 1/2 (kis)doboz tejföl
Elkészítése:
A kockára vágott karalábét vízben feltesszük főzni. Sóval és kevés cukorral ízesítjük. Mikor a karalábé puha, akkor közepes sűrűségű rántást készítünk, melyet aranybarnára pirítva keverünk a karalábéhoz.
Elkeverjük és pár perc múlva hozzáadjuk a tejfölt is, kóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük, végül elzárjuk. Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk. Nálunk egy kis virsli pörkölt került rá. :)
Petrezselyemmel készítve vagy azzal megszórva is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »