Karalábé főzelék recept

Hozzávalók:
- 2-3 karalábé
- só
- cukor
- víz
Rántáshoz:
- olaj,
- liszt
Mikor kész:
- 1/2 (kis)doboz tejföl
Elkészítése:
A kockára vágott karalábét vízben feltesszük főzni. Sóval és kevés cukorral ízesítjük. Mikor a karalábé puha, akkor közepes sűrűségű rántást készítünk, melyet aranybarnára pirítva keverünk a karalábéhoz.
Elkeverjük és pár perc múlva hozzáadjuk a tejfölt is, kóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük, végül elzárjuk. Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk. Nálunk egy kis virsli pörkölt került rá. :)
Petrezselyemmel készítve vagy azzal megszórva is finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »