Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros vajbabfőzelék recept

Kapros vajbabfőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg friss zsenge vajbab
    • 1 nagy csokor kapor
    • 1 ek lm vaj
    • 1 pohár (150g) lm tejföl
    • 2 ek kukorica keményítő 0,5 dl hideg vízben feloldva
    • Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

    Elkészítése:

    A babnak levágom a szárát, a kis hegyes végét és tetszőleges méretűre aprítom, majd a vajon, hozzáadva az aprított kaport, megpárolom.

    Amikor a bab elérte a kellő puhaságot, hozzáadom a tejfölt, a vízben feloldott keményítőt, ízlés szerint fűszerezem, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzöm míg besűrűsödik.

    Sült virslivel, sült hússal, sült kolbásszal tálalom.

    Jó étvágyat!

    A kapros vajbabfőzelék kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 87 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá