Kapros vajbabfőzelék recept

Hozzávalók:
- 50 dkg friss zsenge vajbab
- 1 nagy csokor kapor
- 1 ek lm vaj
- 1 pohár (150g) lm tejföl
- 2 ek kukorica keményítő 0,5 dl hideg vízben feloldva
- Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
A babnak levágom a szárát, a kis hegyes végét és tetszőleges méretűre aprítom, majd a vajon, hozzáadva az aprított kaport, megpárolom.
Amikor a bab elérte a kellő puhaságot, hozzáadom a tejfölt, a vízben feloldott keményítőt, ízlés szerint fűszerezem, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzöm míg besűrűsödik.
Sült virslivel, sült hússal, sült kolbásszal tálalom.
Jó étvágyat!
A kapros vajbabfőzelék kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »