Kapros vajbabfőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss zsenge vajbab
  • 1 nagy csokor kapor
  • 1 ek lm vaj
  • 1 pohár (150g) lm tejföl
  • 2 ek kukorica keményítő 0,5 dl hideg vízben feloldva
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

Elkészítése:

A babnak levágom a szárát, a kis hegyes végét és tetszőleges méretűre aprítom, majd a vajon, hozzáadva az aprított kaport, megpárolom.

Amikor a bab elérte a kellő puhaságot, hozzáadom a tejfölt, a vízben feloldott keményítőt, ízlés szerint fűszerezem, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzöm míg besűrűsödik.

Sült virslivel, sült hússal, sült kolbásszal tálalom.

Jó étvágyat!