Kapros kefires burgonyafőzelék recept
Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 1 nagy kefir
- 3 ek liszt
- 1 vöröshagyma
- ízlés szerint só
- kapor
- babérlevél
Elkészítése:
A meghámozott, felkockázott burgonyát annyi vízben, ami szűken ellepi, felrakjuk főni. Hozzáadjuk a sót, egészben a hagymát és a babérlevelet.
A kefirt 1-2 ek főzővízzel lazítjuk, majd hozzáadunk 2-3 ek lisztet. Csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a frissen aprított kaporlevelet, és a főzelékbe csorgatjuk.
Tálaláskor kockára vágott füstölt sonkát szórhatunk rá.
A kapros kefires burgonyafőzelék kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


