Káposztafőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 kis fej édes káposzta
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés őrölt kömény
- csipetnyi majoránna
- 1 tk őrölt pirospaprika
- kevés csilipehely
- só
- őrölt bors
- 2 ek liszt
- kevés olaj
- kb. 1 liter leves alaplé
Elkészítése:
A káposztát feldaraboljuk tetszés szerint csíkokra, vagy kockára.
Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a felcsíkozott vöröshagymát, majd a káposztát. Megsózom, és kicsit hagyom dinsztelődni. Felöntöm annyi leves alaplével, hogy éppen ellepje.
Hozzányomjuk a fokhagymát, megborsozzuk, a zöldfűszereket és az őrölt köményt is beletesszük.
Külön edényben elkészítjük a rántást kevés olajból, lisztből és piros paprikából. Hagyjuk kihűlni a rántást, majd felöntjük kevés főzőlével. Jól elkeverjük, majd visszaöntjük a főzelékhez. Csomómentesre keverjük főzelékünket, majd ismét felforraljuk.
Megkóstoljuk, és ha kell ízesítünk rajta. Különféle feltétekkel tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »


