Finomfőzelék gombás tojással recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A répát megtisztítjuk, alaposan megmossuk és apró kockákra vágjuk. A borsóval együtt annyi vízben, amennyi épp ellepi megfőzzük. Sóval, cukorral ízesítjük. A vajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet és kevergetve világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük tejjel és a főzelékhez keverjük.
Néhány perc alatt összeforraljuk, simára keverjük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és ha szükséges még utánaízesítünk.
Gombás tojás készítése:
A gombát megtisztítjuk és vékonyra felszeljük. A zsíron (vagy olajon) kissé megpároljuk. A tojásokat egy villával felverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd ráöntjük a gombára és megsütjük.
A gombás tojást az elkészült főzelékkel kínáljuk.
Tipp:
Ezt a főzeléket egyfajta bébirépás zöldborsós fagyasztott keverékből készítettem.
Ha nem mélyhűtött keverékből készítem, a szezonnak megfelelő zöldségekkel gazdagítom, de a két alapanyag, a sárgarépa és a zöldborsó soha nem marad ki belőle, mert édeskés ízük adja meg az étel jellegzetes zamatát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

