Felesborsó püré recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 dl zöld felesborsó
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanálnyi zsír
- só, bors, egy kis darab füstölt szalonna
Elkészítése:
A felesborsót (lehet sárga is, én a zöldet szeretem) annyi vízzel, hogy legalább egy ujjnyival ellepje, felteszem főni. Hozzáadom a szalonnát. Amikor a borsó már pürévé főtt, a zsírral, liszttel világos rántást készítek és berántom a borsópürét. Ízlés szerint sózom, borsozom. Feltétnek főtt tojás, tükörtojás, töltött burgonya, sült virsli – bő a választék.
Tipp:
Amikor még tsz-konyha működött nálunk, az egyik kedvenc ételem volt – olyan finoman tudta a szakács néni elkészíteni. Ők mindig töltött burgonyát adtak hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »