Felesborsó püré recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 dl zöld felesborsó
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanálnyi zsír
- só, bors, egy kis darab füstölt szalonna
Elkészítése:
A felesborsót (lehet sárga is, én a zöldet szeretem) annyi vízzel, hogy legalább egy ujjnyival ellepje, felteszem főni. Hozzáadom a szalonnát. Amikor a borsó már pürévé főtt, a zsírral, liszttel világos rántást készítek és berántom a borsópürét. Ízlés szerint sózom, borsozom. Feltétnek főtt tojás, tükörtojás, töltött burgonya, sült virsli – bő a választék.
Tipp:
Amikor még tsz-konyha működött nálunk, az egyik kedvenc ételem volt – olyan finoman tudta a szakács néni elkészíteni. Ők mindig töltött burgonyát adtak hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »