Cukkini főzelék recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb cukkini
- 1 csomag kapor
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek (lm) tejföl
- 2 ek útifűmaghéj
- só
- frissen őrölt tarka bors
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, és tökgyalun legyaluljuk. Egy lábasban az olívaolajjal és az aprított kaporral odatesszük, és addig pároljuk, míg a cukkini kicsit megpuhul (én nem szeretem ha löttyedt, inkább kicsit roppanósan kedvelem).
Ha elérte a kívánt állagot, rádobjuk a reszelt fokhagymát, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, végül hozzáadjuk az útifűmaghéjat, és addig kevergetjük, míg besűrűsödik.
Sült virslivel, tükörtojással, sült hússal tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »