Cukkini főzelék recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb cukkini
- 1 csomag kapor
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek (lm) tejföl
- 2 ek útifűmaghéj
- só
- frissen őrölt tarka bors
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, és tökgyalun legyaluljuk. Egy lábasban az olívaolajjal és az aprított kaporral odatesszük, és addig pároljuk, míg a cukkini kicsit megpuhul (én nem szeretem ha löttyedt, inkább kicsit roppanósan kedvelem).
Ha elérte a kívánt állagot, rádobjuk a reszelt fokhagymát, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, végül hozzáadjuk az útifűmaghéjat, és addig kevergetjük, míg besűrűsödik.
Sült virslivel, tükörtojással, sült hússal tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »