Cukkini főzelék recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb cukkini
- 1 csomag kapor
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek (lm) tejföl
- 2 ek útifűmaghéj
- só
- frissen őrölt tarka bors
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, és tökgyalun legyaluljuk. Egy lábasban az olívaolajjal és az aprított kaporral odatesszük, és addig pároljuk, míg a cukkini kicsit megpuhul (én nem szeretem ha löttyedt, inkább kicsit roppanósan kedvelem).
Ha elérte a kívánt állagot, rádobjuk a reszelt fokhagymát, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, végül hozzáadjuk az útifűmaghéjat, és addig kevergetjük, míg besűrűsödik.
Sült virslivel, tükörtojással, sült hússal tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »