Burgonyafőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1-2 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- só
- 1 késhegynyi pirospaprika
- 2 babérlevél
- ecet
Elkészítés:
Az olajban a hagymát megpirítjuk, a paprikával meghintjük, a meghámozott, feldarabolt burgonyát belevetjük, és a zöldpaprikával meg a paradicsommal együtt kevés vízzel puhára pároljuk. Végezetül a tejfölt a liszttel elhabarjuk (ha lisztes maga a burgonya, elég egy kanál, ha nem szétfővőfajta, akkor kettő kell), a főzeléket besűrítjük vele, és azon frissen tálaljuk. Aki szereti, tehet bele főzés közben 1-2 babérlevelet is, és savanyíthatja pár csepp ecettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

