Zöldborsós krumplifőzelék recept
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 70 dkg burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 dl főzőtejszín
- 1 csokor kapor
- 2 csapott ek finomliszt
- 4 ek napraforgó olaj
- só
- bors
- 1,5 l zöldség alaplé
Elkészítése:
A zöldborsót a kockára vágott burgonyával együtt megfuttatjuk az olajon.
Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és fedő alatt megpároljuk.
A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel és a liszttel, kevés főzőlével hígítjuk, majd kevergetve a zöldségekhez adjuk.
Apróra vágott kaporral ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


