Zöldborsós krumplifőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Zöldborsós krumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 70 dkg burgonya
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csokor kapor
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 4 ek napraforgó olaj
  • bors
  • 1,5 l zöldség alaplé

Elkészítése:

A zöldborsót a kockára vágott burgonyával együtt megfuttatjuk az olajon.

Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és fedő alatt megpároljuk.

A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel és a liszttel, kevés főzőlével hígítjuk, majd kevergetve a zöldségekhez adjuk.

Apróra vágott kaporral ízesítjük.