Zöldborsófözelék csirkemájjal recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 ü zöldborsó vagy fagyasztott
- só
- bors
- delikát
- cukor
- liszt
- tejföl
- tej
- víz
- csirkemáj (0,5 kg)
- hagyma
- olaj
Elkészítése:
Megtisztítom a zöldborsót, majd kb 1 l vízben felteszem a tűzre és puhára főzöm. Teszek hozzá 2 ek delikátot egy kevés borsot , pici sót és annyi kristálycukrot amilyen édesen szeretném. Míg ez fő addig 3 ek lisztet egy kis tejfölt elkeverek csomómentesen adok hozzá tejet is. Ha már majdnem jó a borsó a tejfölös habarást gyors kevergetés mellett hozzáadom és annyi tejet adok hozzá amilyen sűrűségűre szeretném. Kis ideig kevergetem míg felforr és kész. A csirkemájból pörköltet készítek és ezzel tálalom.
Tipp:
Lehet tükörtojással is tálalni nagyon finom étel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.