Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsófözelék csirkemájjal recept

Zöldborsófözelék csirkemájjal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 ü zöldborsó vagy fagyasztott
    • bors
    • delikát
    • cukor
    • liszt
    • tejföl
    • tej
    • víz
    • csirkemáj (0,5 kg)
    • hagyma
    • olaj

    Elkészítése:

    Megtisztítom a zöldborsót, majd kb 1 l vízben felteszem a tűzre és puhára főzöm. Teszek hozzá 2 ek delikátot egy kevés borsot , pici sót és annyi kristálycukrot amilyen édesen szeretném. Míg ez fő addig 3 ek lisztet egy kis tejfölt elkeverek csomómentesen adok hozzá tejet is. Ha már majdnem jó a borsó a tejfölös habarást gyors kevergetés mellett hozzáadom és annyi tejet adok hozzá amilyen sűrűségűre szeretném. Kis ideig kevergetem míg felforr és kész. A csirkemájból pörköltet készítek és ezzel tálalom.

    Tipp:

    Lehet tükörtojással is tálalni nagyon finom étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá