Zöldborsófözelék csirkemájjal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 ü zöldborsó vagy fagyasztott
  • bors
  • delikát
  • cukor
  • liszt
  • tejföl
  • tej
  • víz
  • csirkemáj (0,5 kg)
  • hagyma
  • olaj

Elkészítése:

Megtisztítom a zöldborsót, majd kb 1 l vízben felteszem a tűzre és puhára főzöm. Teszek hozzá 2 ek delikátot egy kevés borsot , pici sót és annyi kristálycukrot amilyen édesen szeretném. Míg ez fő addig 3 ek lisztet egy kis tejfölt elkeverek csomómentesen adok hozzá tejet is. Ha már majdnem jó a borsó a tejfölös habarást gyors kevergetés mellett hozzáadom és annyi tejet adok hozzá amilyen sűrűségűre szeretném. Kis ideig kevergetem míg felforr és kész. A csirkemájból pörköltet készítek és ezzel tálalom.

Tipp:

Lehet tükörtojással is tálalni nagyon finom étel.