Zöldborsófőzelék recept

Hozzávalók:
- 2,25 kg mirelit zöldborsó
- 1,2 l tej
- víz
- olaj
- cukor
- só ízlés szerint (én 1 és 1/2 ek cukrot tettem bele)
- petrezselyem
- 2 dl tejföl
- 2-3 ek liszt
- 1 tk mustár
Elkészítése:
A borsót megtisztítom, és olajon felrakom párolni. Megsózom, majd mikor már félig megpuhult, felöntöm a tejjel és a vízzel, hogy ellepje az egészet. Hozzáadom a cukrot, a petrezselymet, a mustárt, ismét sózom, majd egy kavarás után hagyom főni.
Közben elkészítem a tejfölös rántást hozzá. Mikor már forr a főzelékünk, a levével felöntjük a rántásunkat, csomómentesre keverjük, és lassan visszaöntjük az egészet a fazékba, állandó kevergetés mellett. Ezután még hagyjuk kb. 5 percig rotyogni a tűzön, míg besűrűsödik. Ekkor tálalásra kész.
Mi ez alkalommal pörkölttel, és ropogós, friss kenyérrel fogyasztottuk. Mennyei ízharmónia!
Tipp:
Tudom, a mustár furcsán hangzik, de aki nem túl édesen szereti, annak egészen meglepő élményben lesz része.
A zöldborsófőzelék kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »