Zöldborsófőzelék recept
Hozzávalók:
- 2,25 kg mirelit zöldborsó
- 1,2 l tej
- víz
- olaj
- cukor
- só ízlés szerint (én 1 és 1/2 ek cukrot tettem bele)
- petrezselyem
- 2 dl tejföl
- 2-3 ek liszt
- 1 tk mustár
Elkészítése:
A borsót megtisztítom, és olajon felrakom párolni. Megsózom, majd mikor már félig megpuhult, felöntöm a tejjel és a vízzel, hogy ellepje az egészet. Hozzáadom a cukrot, a petrezselymet, a mustárt, ismét sózom, majd egy kavarás után hagyom főni.
Közben elkészítem a tejfölös rántást hozzá. Mikor már forr a főzelékünk, a levével felöntjük a rántásunkat, csomómentesre keverjük, és lassan visszaöntjük az egészet a fazékba, állandó kevergetés mellett. Ezután még hagyjuk kb. 5 percig rotyogni a tűzön, míg besűrűsödik. Ekkor tálalásra kész.
Mi ez alkalommal pörkölttel, és ropogós, friss kenyérrel fogyasztottuk. Mennyei ízharmónia!
Tipp:
Tudom, a mustár furcsán hangzik, de aki nem túl édesen szereti, annak egészen meglepő élményben lesz része.
A zöldborsófőzelék kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


