Zöldborsófőzelék recept
Hozzávalók:
- 2,25 kg mirelit zöldborsó
- 1,2 l tej
- víz
- olaj
- cukor
- só ízlés szerint (én 1 és 1/2 ek cukrot tettem bele)
- petrezselyem
- 2 dl tejföl
- 2-3 ek liszt
- 1 tk mustár
Elkészítése:
A borsót megtisztítom, és olajon felrakom párolni. Megsózom, majd mikor már félig megpuhult, felöntöm a tejjel és a vízzel, hogy ellepje az egészet. Hozzáadom a cukrot, a petrezselymet, a mustárt, ismét sózom, majd egy kavarás után hagyom főni.
Közben elkészítem a tejfölös rántást hozzá. Mikor már forr a főzelékünk, a levével felöntjük a rántásunkat, csomómentesre keverjük, és lassan visszaöntjük az egészet a fazékba, állandó kevergetés mellett. Ezután még hagyjuk kb. 5 percig rotyogni a tűzön, míg besűrűsödik. Ekkor tálalásra kész.
Mi ez alkalommal pörkölttel, és ropogós, friss kenyérrel fogyasztottuk. Mennyei ízharmónia!
Tipp:
Tudom, a mustár furcsán hangzik, de aki nem túl édesen szereti, annak egészen meglepő élményben lesz része.
A zöldborsófőzelék kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


