Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsófőzelék recept

Zöldborsófőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg fejtett zöldborsó
    • 1 kisebb lestyán levél
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 1 kávéskanál cukor
    • 400 g főzőtejszín
    • 1 evőkanál keményítő
    • kevés só és bors
    • 1 evőkanál vaj vagy olaj

    Elkészítése:

    A kifejtett zöldborsót kevés vajon vagy olajon megdinszteljük, kicsit megsózzuk, megborsozzuk és cukrot teszünk rá. Felöntjük annyi zöldség vagy hús alaplével esetleg vízzel, hogy ellepje.

    Fedő alatt főzzük, közben a főzőtejszínt összekeverjük a keményítővel.

    Mikor a borsó megpuhult, a főző léből kicsit kivéve összekeverjük a keményítős habarással, jól elkeverjük, majd a főzelékhez adjuk.

    Az aprított, friss lestyán és petrezselyemlevelekkel újra felforraljuk és ha szükséges alaplével hígítjuk. A lestyánnal vigyázz, mert erőteljes az íze és nem mindenki szereti, bár minden ételízesítő alapfűszere.

    Az átlagosnál kicsit sűrűbb, de lágy, selymes ízű főzelék a végeredmény. Tálalni bármilyen feltéttel lehet, de a fasírtfélék illenek hozzá leginkább.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá