Hozzávalók:
Elkészítése:
A kifejtett zöldborsót kevés vajon vagy olajon megdinszteljük, kicsit megsózzuk, megborsozzuk és cukrot teszünk rá. Felöntjük annyi zöldség vagy hús alaplével esetleg vízzel, hogy ellepje.
Fedő alatt főzzük, közben a főzőtejszínt összekeverjük a keményítővel.
Mikor a borsó megpuhult, a főző léből kicsit kivéve összekeverjük a keményítős habarással, jól elkeverjük, majd a főzelékhez adjuk.
Az aprított, friss lestyán és petrezselyemlevelekkel újra felforraljuk és ha szükséges alaplével hígítjuk. A lestyánnal vigyázz, mert erőteljes az íze és nem mindenki szereti, bár minden ételízesítő alapfűszere.
Az átlagosnál kicsit sűrűbb, de lágy, selymes ízű főzelék a végeredmény. Tálalni bármilyen feltéttel lehet, de a fasírtfélék illenek hozzá leginkább.