Zöldborsófőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg fejtett zöldborsó
  • 1 kisebb lestyán levél
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál cukor
  • 400 g főzőtejszín
  • 1 evőkanál keményítő
  • kevés só és bors
  • 1 evőkanál vaj vagy olaj

Elkészítése:

A kifejtett zöldborsót kevés vajon vagy olajon megdinszteljük, kicsit megsózzuk, megborsozzuk és cukrot teszünk rá. Felöntjük annyi zöldség vagy hús alaplével esetleg vízzel, hogy ellepje.

Fedő alatt főzzük, közben a főzőtejszínt összekeverjük a keményítővel.

Mikor a borsó megpuhult, a főző léből kicsit kivéve összekeverjük a keményítős habarással, jól elkeverjük, majd a főzelékhez adjuk.

Az aprított, friss lestyán és petrezselyemlevelekkel újra felforraljuk és ha szükséges alaplével hígítjuk. A lestyánnal vigyázz, mert erőteljes az íze és nem mindenki szereti, bár minden ételízesítő alapfűszere.

Az átlagosnál kicsit sűrűbb, de lágy, selymes ízű főzelék a végeredmény. Tálalni bármilyen feltéttel lehet, de a fasírtfélék illenek hozzá leginkább.