Zöldborsó főzelék recept
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 5 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1 mk őrölt pirospaprika
- 7 dl tej
- 1 kk só
- 1/2 mk őrölt bors
Díszítéshez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 db olívabogyó
Elkészítése:
A zöldborsót sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük. Az olajat felhevítjük, majd a lisztet beleszórjuk, elkeverjük és meghintjük pirospaprikával. A tejet lassan ráöntjük és addig főzzük, amíg sűrű mártás lesz belőle. Sóval és borssal ízesítjük.A megfőtt zöldborsót a mártásba tesszük és még 5 percig főzzük.
A tojást megfőzzük,megpucoljuk és felkarikázzuk. A főzelék tetején hóembert készítünk belőle.Az olívabogyót felkockázzuk és ezek lesznek a hóember gombjai,szája és a szemei.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

