Zöldborsó főzelék recept
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 5 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1 mk őrölt pirospaprika
- 7 dl tej
- 1 kk só
- 1/2 mk őrölt bors
Díszítéshez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 db olívabogyó
Elkészítése:
A zöldborsót sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük. Az olajat felhevítjük, majd a lisztet beleszórjuk, elkeverjük és meghintjük pirospaprikával. A tejet lassan ráöntjük és addig főzzük, amíg sűrű mártás lesz belőle. Sóval és borssal ízesítjük.A megfőtt zöldborsót a mártásba tesszük és még 5 percig főzzük.
A tojást megfőzzük,megpucoljuk és felkarikázzuk. A főzelék tetején hóembert készítünk belőle.Az olívabogyót felkockázzuk és ezek lesznek a hóember gombjai,szája és a szemei.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »

