Zöldborsó főzelék recept

Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 5 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1 mk őrölt pirospaprika
- 7 dl tej
- 1 kk só
- 1/2 mk őrölt bors
Díszítéshez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db olívabogyó
Elkészítése:
A zöldborsót sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük. Az olajat felhevítjük, majd a lisztet beleszórjuk, elkeverjük és meghintjük pirospaprikával. A tejet lassan ráöntjük és addig főzzük, amíg sűrű mártás lesz belőle. Sóval és borssal ízesítjük.A megfőtt zöldborsót a mártásba tesszük és még 5 percig főzzük.
A tojást megfőzzük,megpucoljuk és felkarikázzuk. A főzelék tetején hóembert készítünk belőle.Az olívabogyót felkockázzuk és ezek lesznek a hóember gombjai,szája és a szemei.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »