Zöldborsó főzelék recept

Hozzávalók:
- 1 kg friss zöldborsó
- 1 marék petrezselyem
- só
- bors
- cukor
- 4 evőkanál liszt
- tej
Elkészítése: A zöldborsót egy fedő alatt pár csepp olajon kezdjük el párolni, majd öntsük fel annyi vízzel hogy éppen ellepje. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyem zöldjét, sózzuk-borsozzuk, és főzzük puhára.
Ha a borsó megpuhult, akkor készítsünk hozzá tejes habarást: vagyis a lisztet egy kevés tejjel keverjünk tejföl sűrűségűre, hígítsunk rajta még egy kis tejjel, majd öntsünk hozzá a borsó forró levéből, azzal is keverjük el, végül öntsük a habarást hozzá a zöldborsóhoz. Ezt követően a zöldborsó főzeléket még 2-3 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön, és ne legyen liszt ízű – ekkor már folyamatosan kavarjuk, mert leragadhat.
Cukrot csak akkor szoktam adni a zöldborsó főzelékhez, ha már elzártam alatta a gázt. Én még nem kaptam olyan édes zöldborsót, hogy ne tettem volna hozzá cukrot…
Ha lehetséges friss zöldborsót válasszunk, vagy próbáljunk valamilyen jó minőségű fagyasztott fajtát találni. Szerintem a konzerv zöldborsók elpuhulnak, ezért azt nem szoktam vásárolni. Az igazán zsenge zöldborsónak tulajdonképpen nincs is főzési ideje, mindössze néhány percig kell forralni, ne főzzük túl.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »