Hozzávalók:
Elkészítése: A zöldborsót egy fedő alatt pár csepp olajon kezdjük el párolni, majd öntsük fel annyi vízzel hogy éppen ellepje. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyem zöldjét, sózzuk-borsozzuk, és főzzük puhára.
Ha a borsó megpuhult, akkor készítsünk hozzá tejes habarást: vagyis a lisztet egy kevés tejjel keverjünk tejföl sűrűségűre, hígítsunk rajta még egy kis tejjel, majd öntsünk hozzá a borsó forró levéből, azzal is keverjük el, végül öntsük a habarást hozzá a zöldborsóhoz. Ezt követően a zöldborsó főzeléket még 2-3 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön, és ne legyen liszt ízű – ekkor már folyamatosan kavarjuk, mert leragadhat.
Cukrot csak akkor szoktam adni a zöldborsó főzelékhez, ha már elzártam alatta a gázt. Én még nem kaptam olyan édes zöldborsót, hogy ne tettem volna hozzá cukrot…
Ha lehetséges friss zöldborsót válasszunk, vagy próbáljunk valamilyen jó minőségű fagyasztott fajtát találni. Szerintem a konzerv zöldborsók elpuhulnak, ezért azt nem szoktam vásárolni. Az igazán zsenge zöldborsónak tulajdonképpen nincs is főzési ideje, mindössze néhány percig kell forralni, ne főzzük túl.