Borsófőzelék tükörtojással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 kg borsó (akinél kapós bátran indítson 1 kg-al)
- olaj
- liszt
- cukor, só (ízlés szerint)
- tejföl
- víz
Feltét:
- személyenként
- 1-2 tükörtojás
Elkészítése:
A megtisztított borsót, annyi vízben feltesszük főni, hogy épp csak ellepje, hogy amikor berántjuk ne maradjon híg. Megsózzuk, teszünk bele cukrot, szánk íze szerint.
Nálunk édesebben készül. Mikor már majdnem puha a borsó, készítünk egy főzelékhez való sűrűbb rántást a lisztből és az olajból.
Zsemleszínűre pirítjuk, vigyázva ne égjen oda.
Ha elkészült hideg vizet öntünk hozzá(hőkiegyenlítés) és a borsóhoz keverjük. Amikor a borsó teljesen megpuhult, hozzá keverünk 3-4 ek. tejfölt és egy pillanat múlva elzárjuk.
A tükörtojással, frissen tálaljuk.
Tipp:
Nagy kedvenc nálunk a borsófőzelék.
Gyorsan elkészül, ízletes és viszonylag sokféle feltéttel kínálható.
Kertből szedett friss, zsenge borsóból a legjobb de persze a mirelit is megteszi, főleg a téli időszakban, akár bolti, akár a kertből fagyasztott változatát készítjük.