Tört paszuly (szárazbab főzelék) recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg fehér bab
- 2 dl tej
- 2 ek liszt
- zsír
- só
- cukor vagy édesítőszer
- ecet
Elkészítése:
A babot beáztatjuk (akár már előző este), majd annyi vízzel, hogy jól ellepje, feltesszük főni.
Amikor megpuhul, fakanállal összetörjük kicsit.
A zsírral és liszttel világos rántást készítünk, felhígítjuk a tejjel, majd hozzáadjuk a babhoz.
Ízlés szerint sózzuk, adhatunk hozzá cukrot és ecetet.
Tálaláskor kevés zsíron megsütött, pirospaprikával megszórt vöröshagyma karikát tehetünk a tetejére.
(Én nagyon szeretem, ha csak a paprikás hagyma zsírjából teszek keveset a tetejére és kevés cukorral megszórom. Egy szelet friss kenyérrel nagyon finom.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »