Tört paszuly (szárazbab főzelék) recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg fehér bab
- 2 dl tej
- 2 ek liszt
- zsír
- só
- cukor vagy édesítőszer
- ecet
Elkészítése:
A babot beáztatjuk (akár már előző este), majd annyi vízzel, hogy jól ellepje, feltesszük főni.
Amikor megpuhul, fakanállal összetörjük kicsit.
A zsírral és liszttel világos rántást készítünk, felhígítjuk a tejjel, majd hozzáadjuk a babhoz.
Ízlés szerint sózzuk, adhatunk hozzá cukrot és ecetet.
Tálaláskor kevés zsíron megsütött, pirospaprikával megszórt vöröshagyma karikát tehetünk a tetejére.
(Én nagyon szeretem, ha csak a paprikás hagyma zsírjából teszek keveset a tetejére és kevés cukorral megszórom. Egy szelet friss kenyérrel nagyon finom.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »