Tejszínes fehérbab főzelék recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 200 g főzőtejszín
- 500 g száraz fehérbab
- 1 fej hagyma lereszelve
- 4 gerezd fokhagyma
- néhány babérlevél
- kevés borsikafű (csombor)
- nagyon kevés lestyán levél
- 1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
- kevés almaecet
- ízlés szerint só és őrölt bors
Elkészítése:
A babot a főzés előtt több órával beáztatjuk.
Sós vízben feltesszük a babot főni a babérlevelekkel és a fokhagymával. Kevés almaecetet is adunk hozzá. A csombort (borsikafű) szárastól beletesszük a főzőlébe, de mielőtt behabarnánk kivesszük a babérlevelekkel együtt.
Mikor a bab megpuhult lereszelem a hagymát és a liszttel, a főzőtejszínnel együtt jól összekeverjük. A lestyánt apróra vágjuk. A csomborral és a lestyánnal is óvatosan bánj, mert mindkettő erőteljes fűszer! A csombor viszont a bab puffasztó hatását semlegesíti és kellemes ízt ad az ételnek.
A kikevert tejszínes masszával behabarjuk a főzeléket. Ismét felforraljuk, majd készre főzzük. Ha szükséges utánízesítjük.
Az előre elkészített feltéttel tálaljuk a főzeléket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

