Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babéros burgonyafőzelék recept

Babéros burgonyafőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3-4 nagyobb burgonya
    • 1 kisebb hagyma
    • majoránna
    • pirospaprika
    • 2-3 babérlevél
    • bors
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • 5 dkg füstölt húsos szalonna

    Elkészítése:
    A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon vagy zsíron a kockára vágott szalonnával, vagy sonkával megdinszteljük, ezután megszórjuk pirospaprikával (ilyenkor vegyük le a tűzről, mert hamar megég és keserű lesz).

    Beletesszük a karikázott burgonyát. Lehet kockára vágva is, ízlés dolga. Adjuk hozzá a fűszereket – sót, borsot, babérleveleket és egy kis majoránnát.
    Öntsük fel annyi vízzel amennyi ellepi és kis lángon főzzük puhára.

    Ezután elkészítjük a habarást. Ehhez a tejfölbe csomómentesen elkeverjük a lisztet és egy kis főzelék alaplével lazítjuk. Az egészet egyszer felforraljuk, és már kész is.
    Mi leginkább valamilyen pörkölttel szeretjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá