Babéros burgonyafőzelék recept
Hozzávalók:
- 3-4 nagyobb burgonya
- 1 kisebb hagyma
- majoránna
- pirospaprika
- 2-3 babérlevél
- só
- bors
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 5 dkg füstölt húsos szalonna
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon vagy zsíron a kockára vágott szalonnával, vagy sonkával megdinszteljük, ezután megszórjuk pirospaprikával (ilyenkor vegyük le a tűzről, mert hamar megég és keserű lesz).
Beletesszük a karikázott burgonyát. Lehet kockára vágva is, ízlés dolga. Adjuk hozzá a fűszereket – sót, borsot, babérleveleket és egy kis majoránnát.
Öntsük fel annyi vízzel amennyi ellepi és kis lángon főzzük puhára.
Ezután elkészítjük a habarást. Ehhez a tejfölbe csomómentesen elkeverjük a lisztet és egy kis főzelék alaplével lazítjuk. Az egészet egyszer felforraljuk, és már kész is.
Mi leginkább valamilyen pörkölttel szeretjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

