Babéros burgonyafőzelék recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 3-4 nagyobb burgonya
- 1 kisebb hagyma
- majoránna
- pirospaprika
- 2-3 babérlevél
- só
- bors
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 5 dkg füstölt húsos szalonna
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon vagy zsíron a kockára vágott szalonnával, vagy sonkával megdinszteljük, ezután megszórjuk pirospaprikával (ilyenkor vegyük le a tűzről, mert hamar megég és keserű lesz).
Beletesszük a karikázott burgonyát. Lehet kockára vágva is, ízlés dolga. Adjuk hozzá a fűszereket – sót, borsot, babérleveleket és egy kis majoránnát.
Öntsük fel annyi vízzel amennyi ellepi és kis lángon főzzük puhára.
Ezután elkészítjük a habarást. Ehhez a tejfölbe csomómentesen elkeverjük a lisztet és egy kis főzelék alaplével lazítjuk. Az egészet egyszer felforraljuk, és már kész is.
Mi leginkább valamilyen pörkölttel szeretjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.