Babéros burgonyafőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3-4 nagyobb burgonya
  • 1 kisebb hagyma
  • majoránna
  • pirospaprika
  • 2-3 babérlevél
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 5 dkg füstölt húsos szalonna

Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon vagy zsíron a kockára vágott szalonnával, vagy sonkával megdinszteljük, ezután megszórjuk pirospaprikával (ilyenkor vegyük le a tűzről, mert hamar megég és keserű lesz).

Beletesszük a karikázott burgonyát. Lehet kockára vágva is, ízlés dolga. Adjuk hozzá a fűszereket – sót, borsot, babérleveleket és egy kis majoránnát.
Öntsük fel annyi vízzel amennyi ellepi és kis lángon főzzük puhára.

Ezután elkészítjük a habarást. Ehhez a tejfölbe csomómentesen elkeverjük a lisztet és egy kis főzelék alaplével lazítjuk. Az egészet egyszer felforraljuk, és már kész is.
Mi leginkább valamilyen pörkölttel szeretjük.