Almaszósz sült hússal recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1.5 kg alma
- 3 ek cukor
- 10 db szegfűszeg
- 2 csomag vanilíás pudingpor
- 2 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 1 kg sertéscomb
- 1 ek só
- 1 mk őrölt bors
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, cikkekre vágjuk, majd odatesszük annyi vízzel főzni, hogy el lepje. Szegfűszeggel és cukorral ízesítjük.
Közben a húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, és odatesszük sülni.
A pudingporokat ki keverjük egy kevés vízzel (de tejjel jobb), majd a megfőtt almára öntjük. Ha nem sűrűsödik be eléggé, akkor egy kis poharas tejfölt kikeverünk 2 ek liszttel, és ezzel sűrítjük be.
Majd a kész hússal tálaljuk.
Tipp:
Könnyű ebédre vágytunk
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.