Alma főzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 kg alma
- cukor
- 3 szem szegfűszeg
- citromlé
- fahéj
Elkészítése:
Az almákat megpucoljuk és kockára vágjuk.
Cukros, citromleves, szegfűszeges vízben megfőzzük. Ízlés szerint ízesítjük, ki hogy szereti édesen kevésbé édesen, attól is függ, hogy az alma mennyire édes vagy savanykás.
Ha megfőtt az alma behabarjuk: a lisztből, tejből habarást készítünk, majd beleöntjük az elkészült almára ésállandó keverés mellett felforraljuk. Ekkor még utánízesíthetünk, ha szükséges.
Tipp:
A tej helyett tejfölt is lehet használni, így kicsit savanykásabb lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »