Téli fagyi recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók kb. 10 fagyihoz:
- 25 dkg cukor
- 0,7 dl habtejszín
- 15 dkg vaj
- 4 dkg kakaópor
- 10 dkg étcsoki
- plusz még egy kevéske (kb.5 dkg vaj kihabosítva, ha szeretnéd)
- 10 db tölcsér (kisebb fajta)
- 5 dkg étcsokoládé
- (transzferfólia)
Elkészítése:
A cukrot a habtejszínnel egy lábasban sziruppá főzzünk. Mikor bugyog fakanállal kiveszünk belőle egy keveset, mutató és hüvelykujjunkkal kiveszünk egy cseppet és összecsipkodva az ujjainkat erős szálat kell képeznie a szirupnak. Ezt jelenti, hogy erős szálra főzzük. Ha nem szakad el a szál és jó erős, kész a szirupunk.
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat. Aztán mehet bele szitálva a kakaópor és a csoki. Kevergetve kihűtjük. Habverővel alacsony fokozaton. Használat előtt pedig habosítsuk ki.
Legkönnyebben egy sima csöves habzsákból tudjuk betölteni a tölcsérekbe a krémet. Beletöltjük, a tetejét pedig simára lehúzzuk. Csokit melegítünk (valami jó fajta étcsokit) a szokott módon.
Ha nagyon ott vagyunk a szeren, temperálhatjuk is, akkor szép fényes lesz. Én most ezt kihagytam, mert gyorsan dolgoztam torta mellett. Na szóval, fejjel lefelé belemártjuk a csokiba épp csak annyira, hogy lezárja a fagyink tetejét.
Ezután sütőpapírra tesszük és a hűtőben hagyjuk megdermedni. Ha nagyon szeretnénk villantani, vágjunk transzferfóliákból akkora darabokat, amekkora a fagyink átmérője. Erre tegyük a csokiba mártott tölcséreket. Igyekezzünk légbuborék nélkül dolgozni.
Amikor a csoki megdermed, lehúzod róla a fóliát, rajta marad a minta.