Téli fagyi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb. 10 fagyihoz:
- 25 dkg cukor
- 0,7 dl habtejszín
- 15 dkg vaj
- 4 dkg kakaópor
- 10 dkg étcsoki
- plusz még egy kevéske (kb.5 dkg vaj kihabosítva, ha szeretnéd)
- 10 db tölcsér (kisebb fajta)
- 5 dkg étcsokoládé
- (transzferfólia)
Elkészítése:
A cukrot a habtejszínnel egy lábasban sziruppá főzzünk. Mikor bugyog fakanállal kiveszünk belőle egy keveset, mutató és hüvelykujjunkkal kiveszünk egy cseppet és összecsipkodva az ujjainkat erős szálat kell képeznie a szirupnak. Ezt jelenti, hogy erős szálra főzzük. Ha nem szakad el a szál és jó erős, kész a szirupunk.
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat. Aztán mehet bele szitálva a kakaópor és a csoki. Kevergetve kihűtjük. Habverővel alacsony fokozaton. Használat előtt pedig habosítsuk ki.
Legkönnyebben egy sima csöves habzsákból tudjuk betölteni a tölcsérekbe a krémet. Beletöltjük, a tetejét pedig simára lehúzzuk. Csokit melegítünk (valami jó fajta étcsokit) a szokott módon.
Ha nagyon ott vagyunk a szeren, temperálhatjuk is, akkor szép fényes lesz. Én most ezt kihagytam, mert gyorsan dolgoztam torta mellett. Na szóval, fejjel lefelé belemártjuk a csokiba épp csak annyira, hogy lezárja a fagyink tetejét.
Ezután sütőpapírra tesszük és a hűtőben hagyjuk megdermedni. Ha nagyon szeretnénk villantani, vágjunk transzferfóliákból akkora darabokat, amekkora a fagyink átmérője. Erre tegyük a csokiba mártott tölcséreket. Igyekezzünk légbuborék nélkül dolgozni.
Amikor a csoki megdermed, lehúzod róla a fóliát, rajta marad a minta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »