Téli fagyi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók kb. 10 fagyihoz:

  • 25 dkg cukor
  • 0,7 dl habtejszín
  • 15 dkg vaj
  • 4 dkg kakaópor
  • 10 dkg étcsoki
  • plusz még egy kevéske (kb.5 dkg vaj kihabosítva, ha szeretnéd)
  • 10 db tölcsér (kisebb fajta)
  • 5 dkg étcsokoládé
  • (transzferfólia)

Elkészítése:

A cukrot a habtejszínnel egy lábasban sziruppá főzzünk. Mikor bugyog fakanállal kiveszünk belőle egy keveset, mutató és hüvelykujjunkkal kiveszünk egy cseppet és összecsipkodva az ujjainkat erős szálat kell képeznie a szirupnak. Ezt jelenti, hogy erős szálra főzzük. Ha nem szakad el a szál és jó erős, kész a szirupunk.

Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat. Aztán mehet bele szitálva a kakaópor és a csoki. Kevergetve kihűtjük. Habverővel alacsony fokozaton. Használat előtt pedig habosítsuk ki.

Legkönnyebben egy sima csöves habzsákból tudjuk betölteni a tölcsérekbe a krémet. Beletöltjük, a tetejét pedig simára lehúzzuk. Csokit melegítünk (valami jó fajta étcsokit) a szokott módon.

Ha nagyon ott vagyunk a szeren, temperálhatjuk is, akkor szép fényes lesz. Én most ezt kihagytam, mert gyorsan dolgoztam torta mellett. Na szóval, fejjel lefelé belemártjuk a csokiba épp csak annyira, hogy lezárja a fagyink tetejét.

Ezután sütőpapírra tesszük és a hűtőben hagyjuk megdermedni. Ha nagyon szeretnénk villantani, vágjunk transzferfóliákból akkora darabokat, amekkora a fagyink átmérője. Erre tegyük a csokiba mártott tölcséreket. Igyekezzünk légbuborék nélkül dolgozni.

Amikor a csoki megdermed, lehúzod róla a fóliát, rajta marad a minta.