Málnás semifreddo recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók
kb 1 liternyi mennyiséghez:
- 200 ml habtejszín
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek friss gyümölcs (vagy 4-5 ek lekvár )
- 2 ek friss gyümölcs a tetejére
- 8 dkg cukor
Sztori:
Kedvelt fagyis receptünk mert sokféleképpen variálható és mindig finomra sikeredik :) Semifreddo jelentése “félig fagyott”. Édes és krémes, itt a málna szezon közepén ezt a variánst használtam.
Elkészítése:
Tojások sárgáját és cukrot habosra dolgozom robotgéppel. Villával áttöröm a gyümölcsöt és a tojásos masszába forgatom. Amennyiben lekvárt vagy dzsemet használok cukor már nem is kell :)
Habtejszínt kemény habbá verem és óvatosan a cukros gyümölcsös mázhoz keverem. A tojások fehérjét is habbá verem és szintén óvatosan a masszához keverem-forgatom.A fagyi alapunkra friss gyümölcsöt szórok, vagy tört gyümölccsel örvény formában a mázhoz keverem. A variációk sora kimeríthetetlen :)
Műanyag edényben lezárva legalább 4-5 órára fagyasztóba teszem.
Tipp:
Tipp…
Őzgerinc formát frissen tartó fóliával kibélelünk, friss gyümölcsöt szórunk az aljába, ráhalmozzuk a fagyi masszát és fagyóba tesszük. Fogyasztás előtt kiborítjuk és pár perc várakozás után szépen szeletelhető parfét kapunk. Tejszínhabbal vagy csokiöntettel nagyon finom hűs nyalánkság.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »