Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás semifreddo recept

Málnás semifreddo
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók

    kb 1 liternyi mennyiséghez:

    • 200 ml habtejszín
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek friss gyümölcs (vagy 4-5 ek lekvár )
    • 2 ek friss gyümölcs a tetejére
    • 8 dkg cukor

    Sztori:

    Kedvelt fagyis receptünk mert sokféleképpen variálható és mindig finomra sikeredik :) Semifreddo jelentése “félig fagyott”. Édes és krémes,  itt a málna szezon közepén ezt a variánst használtam.

    Elkészítése:

    Tojások sárgáját és cukrot habosra dolgozom robotgéppel. Villával áttöröm a gyümölcsöt és a tojásos masszába forgatom. Amennyiben lekvárt vagy dzsemet használok cukor már nem is kell :)

    Habtejszínt kemény habbá verem és óvatosan a cukros gyümölcsös mázhoz keverem. A tojások fehérjét is habbá verem és szintén óvatosan a masszához keverem-forgatom.A fagyi alapunkra friss gyümölcsöt szórok, vagy tört gyümölccsel örvény formában a mázhoz keverem. A variációk sora kimeríthetetlen :)

    Műanyag edényben lezárva legalább 4-5 órára fagyasztóba teszem.

    Tipp:

    Tipp…

    Őzgerinc formát frissen tartó fóliával kibélelünk, friss gyümölcsöt szórunk az aljába, ráhalmozzuk a fagyi masszát és fagyóba tesszük. Fogyasztás előtt kiborítjuk és pár perc várakozás után szépen szeletelhető parfét kapunk. Tejszínhabbal vagy csokiöntettel nagyon finom hűs nyalánkság.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá