Hozzávalók
kb 1 liternyi mennyiséghez:
Sztori:
Kedvelt fagyis receptünk mert sokféleképpen variálható és mindig finomra sikeredik :) Semifreddo jelentése “félig fagyott”. Édes és krémes, itt a málna szezon közepén ezt a variánst használtam.
Tojások sárgáját és cukrot habosra dolgozom robotgéppel. Villával áttöröm a gyümölcsöt és a tojásos masszába forgatom. Amennyiben lekvárt vagy dzsemet használok cukor már nem is kell :)
Habtejszínt kemény habbá verem és óvatosan a cukros gyümölcsös mázhoz keverem. A tojások fehérjét is habbá verem és szintén óvatosan a masszához keverem-forgatom.A fagyi alapunkra friss gyümölcsöt szórok, vagy tört gyümölccsel örvény formában a mázhoz keverem. A variációk sora kimeríthetetlen :)
Műanyag edényben lezárva legalább 4-5 órára fagyasztóba teszem.
Tipp…
Őzgerinc formát frissen tartó fóliával kibélelünk, friss gyümölcsöt szórunk az aljába, ráhalmozzuk a fagyi masszát és fagyóba tesszük. Fogyasztás előtt kiborítjuk és pár perc várakozás után szépen szeletelhető parfét kapunk. Tejszínhabbal vagy csokiöntettel nagyon finom hűs nyalánkság.