Málnás semifreddo

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók

kb 1 liternyi mennyiséghez:

  • 200 ml habtejszín
  • 2 egész tojás
  • 3 ek friss gyümölcs (vagy 4-5 ek lekvár )
  • 2 ek friss gyümölcs a tetejére
  • 8 dkg cukor

Sztori:

Kedvelt fagyis receptünk mert sokféleképpen variálható és mindig finomra sikeredik :) Semifreddo jelentése “félig fagyott”. Édes és krémes,  itt a málna szezon közepén ezt a variánst használtam.

Elkészítése:

Tojások sárgáját és cukrot habosra dolgozom robotgéppel. Villával áttöröm a gyümölcsöt és a tojásos masszába forgatom. Amennyiben lekvárt vagy dzsemet használok cukor már nem is kell :)

Habtejszínt kemény habbá verem és óvatosan a cukros gyümölcsös mázhoz keverem. A tojások fehérjét is habbá verem és szintén óvatosan a masszához keverem-forgatom.A fagyi alapunkra friss gyümölcsöt szórok, vagy tört gyümölccsel örvény formában a mázhoz keverem. A variációk sora kimeríthetetlen :)

Műanyag edényben lezárva legalább 4-5 órára fagyasztóba teszem.

Tipp:

Tipp…

Őzgerinc formát frissen tartó fóliával kibélelünk, friss gyümölcsöt szórunk az aljába, ráhalmozzuk a fagyi masszát és fagyóba tesszük. Fogyasztás előtt kiborítjuk és pár perc várakozás után szépen szeletelhető parfét kapunk. Tejszínhabbal vagy csokiöntettel nagyon finom hűs nyalánkság.